De havo op het JFC

De havo leidt niet op voor een beroep, maar is een basis voor hogere beroepsopleidingen. De havo op het JFC bereidt je zo goed mogelijk voor op dit vervolgonderwijs, het hbo. Het hbo biedt goede mogelijkheden voor een baan in de maatschappij.

In de onderbouw van de havo wordt gewerkt met projecten, waarbij de nadruk ligt op het oefenen van vaardigheden. Je gaat kennismaken met Natuur en Techniek en leert programmeren om een robot aan te sturen. Bij Natuur en Gezondheid ga je onderzoeken hoe smaakstoffen werken en waarvoor ze gebruikt worden. Zo zijn er in klas 2 vier projecten die je laten zien wat je kunt met de verschillende profielen waaruit je kunt kiezen in de bovenbouw.

In klas 3 ga je een stapje verder. Je moet in dat jaar een keuze maken en gaat je meer verdiepen in twee profielen die het beste bij je passen. Uiteindelijk blijft er één over die het beste bij je past. Na havo-3 heb je met een overgangsbewijs naar havo-4 eventueel de mogelijkheid om door te stromen naar het mbo.

Op 1 april in havo-3 kies je het definitieve profiel waar je in de bovenbouw mee gaat starten. Dat profiel bereidt je voor op de overstap naar het hbo en jouw toekomst. Er zijn vier profielen: Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek, Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij. In havo-4 krijg je naast de reguliere vakken ook een hbo-uur waarin allerlei vaardigheden aangeleerd worden die later nodig zijn in het hbo. Na het behalen van je diploma kun je ook instromen in vwo 5.

De JFC-havo betekent:

  • afwisseling tussen theorie en vaardigheden
  • hulp en begeleiding bij studievaardigheden en oriëntatie op je toekomstige beroep
  • interessante excursies in Nederland en in klas 4 ook in Europa
  • groeien naar zelfstandigheid
  • meer verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces

Kies voor een boeiende afwisselende leeromgeving, gericht op een vervolgopleiding in het hbo!

In elke klas worden klassenactiviteiten georganiseerd, zoals klassenavonden, barbecues en excursies. In havo-4 is er onder normale omstandigheden de meerdaagse excursie waarbij je kunt kiezen uit diverse mogelijkheden om op reis te gaan: Rome, Londen, Parijs, Barcelona, Berlijn of gezellig uit in eigen land. De excursies hebben naast een educatief programma ook veel ruimte voor ontspanning. Door de komst van corona is het excursiebeleid voorlopig aangepast. Alle vierde klassen gaan als klas op excursie naar een locatie in Nederland. 

Wil je ook Technasium?

Klik hier voor meer informatie.
 

Laptops op het JFC

In de klassen 1 t/m 4 werken we met laptops. Er komt een aanbod voor de overige klassen om een laptop aan te schaffen. Doordat elke leerling een eigen laptop meebrengt, is het mogelijk om leerlingen meer op maat te bedienen in de lessen en in de lesstof. Daarnaast willen we leerlingen voorbereiden op onze digitale maatschappij; we leren ze omgaan met digitale en technologische ontwikkelingen. Meer weten over de laptop.

Lessentabel havo onderbouw

Lessentabel havo bovenbouw

Meer activiteiten...