Plusvak Presentatie & Creatie

Ben jij geïnteresseerd in creatieve beroepen, ambachtelijk werk of in beroepen waar je met mensen omgaat? Bij Presentatie & Creatie leer je dit door middel van vormgeving, activiteiten organiseren en jezelf presenteren.

Denk je eens een wereld in zonder ‘beeld’. Saai hè?! Geen kleding die ontworpen is, geen websites, geen mooie games, geen tijdschriften, geen stoere tafel of kast. Kortom alles om ons heen is vormgegeven. Bij PPC maak je kennis met de verschillende uitingsvormen hiervan en leer je om dit zelf vorm te geven. Van het werken met je handen tot het werken binnen een digitale omgeving. 
Vaardigheden die hierbij om de hoek komen kijken hebben te maken met idee vorming en creëren. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan styling, design en vormgeving. Daarmee kun je bijvoorbeeld verder in de richtingen: (media-) vormgeving, productontwerp en -presentatie en mode.

Wil je later werken met kinderen, ouderen of mensen met een beperking? Dan is dit plusvak ook echt iets voor jou. Je bent creatief in het bedenken van activiteiten, maar juist ook in het uitvoeren van deze activiteiten. De vaardigheden die je hier leert kun je later bijvoorbeeld gebruiken als pedagogisch medewerker, onderwijsassistent, medewerker jeugdzorg en sociaal-maatschappelijk dienstverlener. 

In de brugklas zal de aandacht liggen op de kennismaking met het vak.  In de tweede gaan we dieper in op de vormgeverswereld én de zorgkant van ons vak. Vervolgens kies je in de derde klas meerdere opdrachten die je uit gaat diepen. Je werkt hier toe naar jouw meesterproef!