Onze middelbare school: Het JFC

Het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld is een christelijke scholengemeenschap. Het is een school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium. Je komt terecht in een schoolgebouw met veel mogelijkheden om praktisch bezig te zijn. 

Missie

We gaan ervoor dat jij je op je eigen niveau maximaal ontwikkelt. Ook vinden we het belangrijk dat je ontdekt en ervaart dat God jou unieke talenten heeft gegeven. We stimuleren je om deze talenten tot bloei te laten komen. 

Visie

De maatschappij verandert continu. We vinden het belangrijk dat je na je schoolperiode je plek in deze maatschappij kunt innemen. Hier bereiden we je op voor door je goed onderwijs te bieden. We geven dat onderwijs vanuit een positieve houding, gebaseerd op de Bijbelse principes van verwondering, vertrouwen en verwachting. Volgens ons ga je door positiviteit nog beter presteren. En natuurlijk ontstaat er door positiviteit een prettige sfeer. Ook vinden we dat je hier persoonlijk moet kunnen groeien. We kijken daarom verder dan cijfers alleen en geloven dat jij unieke eigenschappen en talenten hebt gekregen die gezien en ontwikkeld mogen worden. 

Identiteit

Het JFC is een christelijke school en we staan voor ons geloof. De christelijke identiteit op het JFC is dagelijks te ervaren in de dagopening en dagsluiting. Ook neemt het vak godsdienst een belangrijke plek op het lesrooster in.